Ersättning VS amning

Vi har ju som tvillingföräldrar valt att ge Leia och Mattis både ersättning i flaska och amning. För oss fungerar det utmärkt och jag tänkte att jag ska lista upp, de jag tycker är, fördelar och nackdelar med de båda sätten.
 
Amning
+
Billigt
Alltid lagom temperatur
Ger sällan några magproblem
Finns alltid till hands
 
-
Svårt för pappa/partner att avlasta
Dagar du sovit eller druckit för lite eller stressat för mycket så märks det på produktionen
Känns inte helt 100 att dricka alkohol, vet att det inte finns belägg för hur mycket (om något) förs över till barnen men det känns inte helt bra.
Sårigt och ömma bröstvårtor
 
Ersättning
+
Pappa/partner kan avlasta matningarna och får sina egna mysstunder med barnen
Slipp stress kring amningen
Barnen blir oftast mättare och sover bättre på natten
Vill du dricka vin till maten så gör det, påverkar inte barnen något
 
-
DYRT - kostar med både pulvret och flaskor
Krångligt att behöva komma ihåg att koka vatten, ta med sig flaskor och pulver
Kan ofta ge onda magar
 
En liten Mattis helt utslagen efter fått sin ersättning av pappa.
 
#1 / / Linda Cathrine Liljemalm:

Skönt att det funkar så bra för er och att ni hittat det som passar er!

Svar: Ja det känns riktigt skönt, och matningen är bara mysigt och härligt! Ingen stress eller press! :)
Jennie-Lie

#2 / / Jessica:

Skönt att ni har en matningsrutin som passar er!😘 Vad gäller vattnet som måste kokas så behöver man inte längre göra det från att barnet får börja äta smakisar och dricka vanligt vatten vid ca 4 månader, så länge man tar riktigt kallt vatten ur kranen och det är kontrollerat vatten (kommunalt). För er blir det kanske lite senare med tanke på att trollen kom så tidigt, men det kommer! Och då blir flaskmatningen helt plötsligt MYCKET lättare 😉👏🏼

Svar: Ja det är fantastiskt, nu flyter det på som det ska ;) Jag veeet! Längtar tills de blir (för oss) 6 månader ;) Så kan man ta vilket som helst!
Jennie-Lie

#3 / / m a r i a:

Gott att ha hittat det som funkar för er! Vi kör också på båda delar och jag håller med om för- och nackdelarna. Har aldrig haft tillräckligt med mjölk och har haft väldiga problem med mjölkstockning, samtidigt som vi har haft en väldig tur med en magproblemfri pojk så lite av varje funkar för oss också. Vi är dock lite lata av oss och har aldrig använt pulver utan kör bara på färdigblandat, så det enda vi behöver är något som värmer upp det :)

Svar: Va skönt att det funkar för er också!! Och vad skönt att han inte har några problem med magen. Våra hade ju massa problem, som så tur är har försvunnit, men var så nervös när vi började med ersättning!
Jennie-Lie