Snart tillbaka!

Jag vet att bloggen har blivit lidande de senaste veckorna! Men jag har prioriterat tiden med min familj, på tisdag börjar vardagen igen med jobb för min del, och då kommer det bli bättre. Har tankat så mycket energi och har massa roliga saker jag tänker vi ska diskutera här i höst!

Jag och Hampus tankade på energi igår med en kväll på Yran tillsammans med barnens gudfar Oscar och Marre. Mina föräldrar sov över så vi fick sovmorgon till 10, snacka om utvilad.

Glöm inte bort varandra under småbarns åren! Det är så lätthänt, egentligen vill jag ha med mig barnen på nästan allt. Alltid lite jobbigt att gå hemifrån. Men när man väl tagit sig iväg och inser att man kan lägga tiden bara på varandra, som innan barnen kom, då ger det så mycket energi till förhållandet. Och vi satsar ju på för evigt!!!

Barnen somnade direkt mamma och pappa gick. De röjer så mycket med dem när de är här och har så kul!! Därför är det såklart väldigt lätt för oss också att våga lämna dem.

Strosar fortfarande runt i Hampus skjorta!

Nu blir det nybakta scones, min man han kan!

Han går!!!

14 månader och en dag gammal tog Mattis sina första stapplande steg själv! Han tyckte det var så roligt och ville inte sluta, men han blev så ivrig så han glömde det här med balansen.

Först gick han mellan mormor och mig, bara två, tre steg. Sen på kvällen så gick han nästan 8 steg mellan mig och Hampus. Han ville bara fortsätta och ramlade han så ställde han sig upp själv igen och fortsatta något steg till.

Så stolt! Dessa barn är de häftigaste jag varit med om!!

Den jobbigaste kvällen

Hade vi igår! På 14 månadersdagen så blev det rekord.

Vi skulle grilla en bit älg som vi fick av svärmor. Jag började lägga barnen vid 19 som vanligt, vid 20 fick de en flaska ersättning och då somnade L. M höll ut en timme till, så vid 21 skulle vi äntligen sätta oss att äta. Precis när första tuggan ska tas så vaknar L igen, Hampus går upp hon somnar om, Hampus kommer ner och Leia vaknar igen.

Och sen så vaknar även M och är superledsen. Så tillslut vid 22 så får Hampus lägga sig med barnen i vår säng medan jag får äta, tillslut så somnar de och jag byter av Hampus så han fick äta. Kaos!!

På dagen var det nöjda barn med finaste Carro!

Sen när det blir dags att slå igen ögonen och sova, ja då vaknar M igen. Superledsen! Han bara gråter, och inget hjälper. Det påminde lite om när han hade öroninflammation, men han visade inga tecken på att det var öronen som gjorde ont. Men tillslut så bestämde vi oss för att ge han en alvedon, sen kikade vi på stadens hjältar och någon minut senare så sov han.

Vi listade ut att L inte bajsat under dagen vilket betyder att hon är hård i magen. Vi kunde även känna att det bubblades och hade sig. Så efter att hon la en rejäl fis så somnade hon gott.
M däremot var ett mysterium tills imorse. Då ser vi att en av de inre tänderna på hans högersida börjat spricka igenom. Så det är ju såklart den som spökade.

Såhär tycker M om tandsprickning!
Sen får man glass och blir lite gladare!

Alvedonen verkade hjälpa eftersom han sov hela natten, sen har det blivit mycket smoothies och vi prövade med lite glass men det var inte så poppis. Vad har ni för knep vi kan ta till?!