Fortfarande snutt

Leias feber ligger fortfarande på runt 39 grader. Och hon har inte kunnat vara själv en sekund idag!

Ett litet tag dög nallen som hon fått av farfar!

Hon är inte ett dugg förkyld, bara lite hostig så jag undrar vad det är för bacilusk hon åkt på!

Sen har hon varit fastklistrad på Hampus idag, och mig efter jag kom hem!

Hur mår era knoddar? Är de friska och glada?

Ögonläkaren

I helgen hittade jag ett oöppnat kuvert från regionen. Det visade sig vara en remiss till ögonläkaren för Mattis, IDAG! Ren tur att jag öppnade det. Så idag blev det ett läkarbesök igen!

Två vildingar i väntrummet

Vi fick kallelsen för att M fortfarande skelar lite. Så först undersökningar sen ögondroppar, vänta en timme och sen mer undersökningar. Men de kunde inte hitta något fel alls på ögonen. Så skönt!! Både L som fick vänta och M som vi bråkade lite med skötte sig så bra! Och sen somnade de gott i vagnen!

Tips för att planera dina föräldradagar

Den här djungeln med försäkringskassan och att vara föräldraledig, jag är överlycklig över den möjlighet vi har i Sverige att få vara hemma med våra barn men samtidigt vet jag att endel saker får en att klia sig i huvudet. Här kommer mina X tips för att planera era föräldradagar.
1. Börja i tid
Har du plussat på stickan, GRATTIS! Nästa steg är raka vägen in på försäkringskassan.se och leta rätt på planeraren.
 
2. Vad f*n är SGI?
Ofta pratar man SGI i den här världen. Sjukpenning grundande inkomst, den ersättning som baseras på din lön. Den gäller vid föräldrapenning eller om du t.ex behöver bli sjukskriven. Alltså viktigt att se till att man har koll på reglerna så sin SGI inte blir mindre.
 
3. Räkna bakifrån
Hur länge vill ni att barnen ska vara hemma med er? Räkna därifrån! Hur länge vill respektive förälder vara hemma, får ni ihop matten?
 
4. Spara dagar
Är det viktigt för er att kunna spara föräldradagar efter barnen har börjat på förskolan? För att exempelvis kunna ta längre sommrar, vara ledig under lov? Eller har ni jobb som gör att ni klarar er iallafall?
 
5. Dubbeldagar
Tänk på att ni har 30 dagar ni kan ta ut samtidigt, men då går det också dubbelt så många dagar. Vill ni ha tiden tillsammans, eller är dagarna viktigare?
 
6. 1 år
När barnet/barnen blir ett år så förändras mycket i reglerna. Bland annat så måste du ta ut föräldradagar eller jobba 5 dagar i veckan för att behålla din SGI. Dubbeldagarna försvinner om ni inte tagit ut dem och 
 
7. Ring
Så fort du har en fundering så ring försäkringskassan. Alla jag har pratat med där genom åren har varit supertrevliga! Och du vet att du får rätt information kring funderingen du har. Deras facebooksida funkar också toppen!!!
 
8. Du får aldrig tillbaka dagarna
De här dagarna är ren lyx, för såväl mammor som pappor. Jag förespråkar såklart att försöka dela så jämt som det bara går ut efter era förutsättningar. Nej du är inte rik under föräldraledigheten, men 1 år som lite fattigare klarar man. Att båda föräldrarna får kvalitetstid med barnen är bra mycket viktigare än den där veckan på Mallis (enligt oss). Tänk på att ni aldrig någonsin kommer få tillbaka dessa dagar med era små bebisar.
 
Dagarna hemma med dessa troll har varit de bästa.
 
Gillade du den här listan? Då kanske du också gillar.
8 tips efter föräldraledigheten
Renovera med småbarn
Top 5 bästa köpen