Magsjuka

När vi får förmodad magsjuka (med kräkningar) hemma så är det som ett alarm som går. Allt för att minska spridningen. Jag tänkte berätta lite vad vi gör och hur vi tänker för att överleva magsjuka med tvillingar. Sen vill jag ha era bästa tips, ok?

1. En förälder får ansvar över den som kräks. Denna förälder gör i princip inget annat än att ta hand om barnet.

2. Den andra föräldern gör iordning ett separat sovrum och toalett.

3. I sovrummet finns det, frottélakan, för att lägga på kudden om det kommer en kräk där. Små handdukar eller örngott att ha ovanpå frottélakanet för att snabbt kunna bädda rent. Toalettpapper, för att kunna torka kring munnen, på golvet. Ytdesinfektion, för att kunna torka om det hamnar kräk på golv eller möbler. En hink med lite vatten. Ett glas och en kanna med vätskeersättning.

4. På toaletten finns det ytdesinfektion, handsprit, tvål och handdukar.

5. Sen sköter den föräldern som har hand om den magsjuka allt med den. Som byta blöjor, mata, kramas, sova, tömma hink, städa upp.

6. Den andra föräldern försöker hålla barn nummer två ifrån rummet, och håller tummarna för att de inte ska sprida sig.

Det här är tredje magsjukan vi har med barn.
Den första var de bara 6-7 månader när de fick, då låg vi alla fyra magsjuka samma dygn. Det var jobbigt!
Magsjuka nummer två var lite mysko, de kräktes bara i samband med mat och sen var de nöjda och glada, men också väldigt lös i magen.

Så nu får vi se hur den här gången går, förbättringar sen dess är att de kan säga till bättre och Leia har redan nu förstått att man kräks i hinken. Så inte lika mycket byten av lakan.

Vad har ni för tankar och knep vid magsjuka?

Liten sliten tjej...
Publicerat i Allmänt
#1 / / Anonym:

Hoppas hon kryar på sig fort.
Ett tippa bara, ytsprit och handsprit biter inte alla på tex vinterkräksjukan. Det är bara liknande medel som Virkon som hjälper samt noggrann handtvätt med tvål och vatten. Spriten dödar ej viruset.
Använd pappershanddukar och liknande engångsprodukter istället för handdukar som måste hanteras med tvätt istället för att slänga på en gång.