Hon kom in själv

Ibland händer det saker, som är ganska små, men som för oss som föräldrar kan upplevas som väääldigt stora. Det här med sömnen vet ni att vi i perioder har haft det väldigt tufft med, och sen fick de för sig att sova själva för någon dag sen. 
Och igår natt hände nästa stora grej, vid midnatt bra precis så vaknade Leia och utan att bli ledsen så gick hon helt själv in i vårt rum, jag vaknade av hennes små men väldigt bestämda steg som kom in mot sängen. Lyfte upp henne och hon kröp nära, nära och somnade om direkt.
Nyvakna små troll i världens bästa fotölj!
 
Mattis sov i deras säng ända till 02, han brukar ju annars vakna i princip direkt Leia försvinner så det var också häftigt. Men han blev såklart superledsen när han vaknade och ingen var där, så Hampus gick in och hämtade honom. 
 
Ni var flera som undrade över barnens säng, vi valde att köpa en lite tunnare madrass från mio som vi la på golvet, då gör det inget om de skulle rulla ur. Och sen för att få det lite mysigare så byggde Hampus en fin sängram i form av ett hus. Vi har inga leksaker i sovrummet, men däremot mycket små detaljer som vi ligger och tittar på och pratar om. Lampor, bilder och gosedjur är väldigt intressanta att berätta om (för barnen alltså), det gör också att de lättare kan ligga still och slappna av, direkt de ser en leksak annars så ska de upp.
 
Jag har tjat på han att han ska göra en liten guide, vi tog faktiskt bilder på nästan alla steg. Skulle ni vilja se det?

22 månader

En månad till, två månader kvar till två årskalas. Jag njuter av tiden som är just nu, för många dagar så är de faktiskt helt fantastiska. Syskonkärleken finns redan där, de. kan slåss ena sekunden och nästa sekund så tröstar de varandra. Och ibland vill de absolut inte ha tröst av mamma och pappa, utan bara varandra
 
Leia
Jag tycker att mammigheten har lugnat sig lite grann, iallafall på dagarna när hon är vaken. På nätterna kryper hon över allt som är ivägen (läs Mattis och pappan) för att komma och lägga sig på mig. Fortfarande så sover hon riktigt bra, och det är mer sällan som hon faktiskt äter en flaska under natten, vilket vi är överlyckliga över. Att slippa bli avbruten mitt i sömnen är fantastiskt för energin. 
 
Jag håller på att kika på sommarkläder till henne nu när vi ska utomlands, och jag tror att jag kommer köpa mycket i 80/86. Hon är ju över 81 cm lång nu, men fortfarande lite tunn så byxor blir ofta för stor i midjan om det är 86.
 
Leia gillar att trycka på knappar, saker som låter eller gå runt med nycklar och försöka låsa upp allt. Men framför allt så har hon hittat ett nytt intresse, att måla. Hon kan sitta och måla och måla hur länge som helst (läs en halvtimme) men för att vara henne så är det länge. Hon är så försiktig, sätter på och tar av korkarna själv, och sen håller hon i pennan och rör på handleden för att måla. Underbart att se!
 
Hon har även ett fantastiskt roligt minspel Leia, man ser direkt vilket humör hon är på. Hon kan se busig ut, glad ut även arg så hon sitter och rynkar sina små ögonbryn, eller som på bilden nedan lite fundersam ut.
 
 
Mattis
Mattis har däremot blivit lite mer mammig, när han är vaken. På mornarna om jag inte går med dem hemifrån när Hampus har lämningarna så blir han så ledsen, jag tror också att det varit mycket för att han är trött. Trött efter förkylningar, sommartid och full fart på vardagar och helger.
 
Hans mage har krånglat till och från sen han föddes, i början hade vi ett väldigt stå med hans mage kommer jag ihåg. Men nu har det blivit värre igen, så vi har kontaktat BVC för att få prata med en läkare om att eventuellt göra en utredning av magen. Oftast så besvärar det inte honom, men att skicka honom på förskolan när han är lös i magen är alltid svårt, fast det är mer normalt än onormalt just nu.
 
Om man säger åt Mattis när han gör något som man inte vill, t.ex tömmer ut flingor på hela golvet, så kollar han på en med sina stora gröna ögon, sen kommer underläppen darrandes och sen krokodiltårarna. Hjärtat går sönder, men några sekunder senare så hittar han på nästa hyss istället.
 
Däremot så gillar han att kolla på Netflix, Shrekfilmerna är favoriter just nu. Vi funderar även på om han kan ha någon form av nattskräck, då han vaknar och blir tokledsen någon kväll i veckan. Otröstlig, spänner sig som en båge och vi får gå uppe och prata med han tills han vaknar till, och oftast så får han ligga och titta på telefonen en sväng för att lugna ner sig ordentligt innan vi tillslut kan försöka somna om igen.
 
Övrigt
Som jag berättat så har de helt plötsligt velat gå och lägga sig i sin säng på kvällarna. Vi får se nästa månad om de håller i sig eller om de bara är kul några kvällar.
 
Vi är påväg in i vår renoveringsdel nummer två av huset, vilket betyder dränering, takbyte och till sommaren panelbyte. Tack och lov för att dessa två har sånna underbara vänner och familjer som de mer än gärna är med på dagarna så vi kan hinna med det. Och att de ändå är så snälla så vi kan känna oss okej med att lämna bort dem, såklart är många helt slut efter en dag med två underbara små vilddjur.

Ensamt

Igår vid 23 så kröp jag ner här, helt ensam. Barnen sov fortfarande i sin säng, inte ett enda uppvak under hela kvällen. Och Hampus satt och jobbade.

Men jag behövde inte vara ensam länge, Hampus kom och la sig strax innan 00. Och då vaknade även Leia så båda twinsen fick krypa ner hos oss. Några timmar själva i sin säng iallafall, får se vad de känner för ikväll.