Sömn eller inte sömn...

Eftersom jag fick så himla mycket bra tips från er alla så vill jag skriva lite mer om hur vi tänker med sömnen och jag vet att det finns fler tvillingföräldrar här som kanske vill veta lite om hur vi gör med två små att natta.
 
Runt 22-23 så brukar de bli hungiga, här ser vi till att de får på sig pyjamaser (om de inte fått det tidigare), de får sina kvällsdroppar och vi går in i sovrummet för sista maten. Jag brukar liggamma Mattis medan Hampus ger Leia mat på flaska. när maten är klar så är de oftast trötta och vi försöker bädda ner dom i sin säng. Senaste veckan har dock Leia vägrat ta flaskan sista måltiden och blir inte nöjd förrän hon får amma. Som tur är så brukar Mattis ha ätit klart innan det händer.
 
När båda är mätta och belåtna så lägger vi ner dom i sängen, även om de sov innan så är det garanterat att deras små fina ögon öppnas igen och de blir klarvakna. De ligger fortfarande i samma spjälsäng, men numera får de sova skavfötters annars väcker de varanda. Vi försöker gå ut ut rummet, om de bara ligger och snackar och jollrar så låter vi dem vara, men skulle de börja skrika eller gråta mer frekvent så går vi in dit igen. Prövar lägga en hand på magen, funkar inte de så får de komma upp i famnen igen. När de lugnat ner sig så gör vi om samma sak en gång till. De senaste kvällarna så har vi faktiskt fått båda två att somna en liten stund i sängen, Leia har sovit flera hela nätter i sängen men Mattis sover max 2 timmar i sängen innan han börjar skrika och det är matdags, sen orkar vi inte hålla på med proceduren igen så då får han sova kvar. 
 
Leia brukar vakna strax innan 7 för mat och sen får även hon lägga sig med mig och Mattis i sängen. Det är ändå helt fantastiskt mysigt att få ha en varm gosig liten kropp bredvid sig, även om det blir trångt med två vuxna, två barn och en hund i fotändan på en 1,60 säng.
Och såklart så ska vi gärna röra varandra om det går, när vi väl somnat.