Hej kompis!

Fick precis en leverans till dörren med vår nya diskmaskin. Det, tvättmaskin och soffa var det första som inhandlades i lördags. Jag har en stark känsla av att alla tre kommer vara våra bästa kompisar de närmaste året. 
Dock så kände jag inte för att ta den på ryggen tre trappor upp så den får stå innanför porten tills Hampus kommer hem.

Den som inga byxor har

Innan jag tog tåget från Göteborg i lördags så han jag med lite shopping, kikade in på KappAhls rea och hittade flera fina byxor från Newbie som fick följa med hem. Bland annat dessa två manchester byxor.
 
Jag köpte dem i stl 56 så trollen ska kunna ha dem lite närmare hösten. Tycker det är svårt att veta hur mycket byxor de behöver i stl 50, det kanske är en jättevarm sommar och höst, då blir det mest bodys och kanske några shorts.

Lilla nyår

Valborgsmässoafton har under min uppväxt varit som en liten nyårsafton. Min familj har alltid varit väldigt involverad i scouterna här uppe, och på Valborg anordnas det alltid en majbrasa med massa roliga aktiviteter.

Jag minns hur jag sprang runt bland alla tält, köpte lotter och kastade pil samtidigt som jag hade fullt av socker på händerna från den gigantiska sockervadden jag nyss fått. Kvällen avslutades för de flesta med fyrverkerier, men jag hade den bästa biten kvar. Att få gå in i scoutstugan och värma sig över en bit nattmat, ofta pyttipanna med stekta ägg. De vuxna satte sig för att räkna pengar och sammanställa kvällen, medan vi få barn som var kvar kröp ner i våra sovsäckar för att somna i skenet av majbrasan som med full kraft fortfarande brann utanför fönstret.
Jag tror att min mamma och pappa kommer fortsätta länge med scouterna, och jag hoppas att trollen får ha turen att springa runt bland tälten för att fira in våren precis som jag en gång gjorde.
Hur ser traditionerna ut där ni bor? Brukar ni besöka någon majbrasa eller är ni hemma med nära och kära?